Zonneboiler

ZonneboilerDe voordelen van een zonneboiler

De zon komt iedere dag op. Daar hoef je niets voor te doen. Wel kun je meeprofiteren van de kracht van de zon. Met een zonneboiler verwarm je het water dat je in en om huis verbruikt. Ook is het mogelijk om je woning door middel van zonne-energie te verwarmen. Wanneer je een zwembad in huis of in de tuin hebt, kun je het water van dit bad ook verwarmen door middel van het gebruik van een zonneboiler.
Omdat een zonneboiler zorgt voor minder CO2-uitstoot, is het een duurzaam alternatief voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Dankzij het gebruik van een zonneboiler lever je een belangrijke bijdrage aan een betere en schonere wereld. Bovendien wordt je woning energiezuiniger waarmee je bespaart op je energierekening. Ook de waarde van je huis zal door het verbeteren van het energielabel stijgen. Het gebruik van een zonneboiler is het hele jaar door effectief, ook op dagen dat de zon minder lijkt te schijnen.

 

zonneboiler

Zonneboiler tbv warmwater én verwarming

Hoe werkt een zonneboiler?

Op het dak van je huis bevinden zich collectoren. Door deze zonnecollectoren wordt water met een biologisch afbreekbare vloeistof, propyleenglycol, gepompt. De zon zorgt ervoor dat deze vloeistof wordt verwarmd. De warmte die door het opwarmen van het water met propyleenglycol ontstaat, wordt via een geïsoleerde transportleiding naar het voorraadvat binnenhuis gepompt. In het voorraadvat met tapwater zit een warmtewisselsysteem die, aangedreven door een pomp, de warmte tussen de collector op het dak en het voorraadvat regelt. De boiler is aangesloten op je (CV-)installatie en op die manier wordt er gezorgd dat er warm water uit de kraan komt en optioneel wordt ook je centrale verwarming verwarmd.

Op de zonneboiler valt ook een hotfill-apparaat aan te sluiten. Met een hotfill vulapparaat krijgen vaatwassers en wasmachines direct warm water en hoeven deze apparaten zelf niet meer het water wat zij gebruiken op te warmen.

Waarom een zonneboiler van Sonnenkraft?

Soldor is importeur van zonneboilers van het merk Sonnenkraft. Sonnenkraft is een betrouwbare leverancier van zonneboilers van Europese makelij. Sinds 1993 is het Oostenrijkse bedrijf pionier op het gebied van duurzame energie. De zonneboiler van Sonnenkraft zijn van hoge kwaliteit, zorgen voor minder CO2-uitstoot en voldoen aan alle eisen van deze tijd. Bovendien worden de zonneboiler veelal volledig voorgemonteerd waardoor er gezorgd kan worden voor een snelle aansluiting.

Profiteer van de huidige subsidieregeling

Vanuit het ministerie van Economische Zaken wordt een subsidie afgegeven voor de aanschaf van duurzame producten zoals zonneboilers en luchtwarmtepompen. In de pot van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), die bedoeld is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers, zit in 2018 maar liefst €100 miljoen euro. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort product en de energieprestatie. Met deze subsidie wil de overheid stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Op die manier wordt de CO2-uitstoot behoorlijk teruggedrongen. Het aanvragen van een subsidie kan op de website van de RVO. Heb je nog vragen of heb je hulp nodig bij je aanvraag? Wij helpen je er graag bij!

Bekijk hier onze folder

Brochure
zonneboiler

Comments are closed.