XL-installaties

Zonnecollector_xl2jpegDe voordelen van XL-installaties

Duurzaam ondernemen is niet zomaar een hippe term. Het is een missie. Met je bedrijf wil je graag een forse bijdrage leveren aan een betere wereld of ben je daartoe verplicht door de overheid. Daarvoor zijn makkelijk maatregelen te nemen: met een XL-installatie zorgt je bedrijf voor een fikse vermindering van de CO2-uitstoot. Daarnaast bespaar je zo’n 30 tot 70% op je energiekosten en dat is zeker in het geval van bedrijven en instellingen die veel warm water verbruiken zeker de moeite waard. Met name ziekenhuizen, hotels, zwembaden, kantorencomplexen, verzorgingstehuizen en appartementencomplexen kunnen flink profiteren van een XL-installatie. Bovendien is deze investering aftrekbaar van de belasting.

Hoe werken XL-installaties?

Op het dak van het gebouw komen zonnecollectoren van 10 of 13 vierkante meter per stuk. De zon warmt de biologisch afbreekbare vloeistof die door de collectoren heen gepompt wordt op. De warmte die ontstaat wordt naar een of meerdere boilers in je gebouw gepompt. In dat voorraadvat zit een warmtewisselsysteem die de warmte tussen de collectoren op het dak en het voorraadvat regelt. De boiler wordt aangesloten op je (CV-)installatie waardoor je door je hele gebouw warm water uit de kraan krijgt, wat verwarmd is door de kracht van de zon. Ook is het mogelijk om de verwarming hierop aan te sluiten.

XL ZwembadWaarom XL-installaties van Sonnenkraft?

Sonnenkraft heeft jarenlange ervaring in het vervaardigen van grote installaties voor overheidsinstellingen, hotels, ziekenhuizen en andere grote bedrijven. Sinds het begin van de jaren ’90 houdt het Oostenrijkse bedrijf zich bezig met duurzame energie en het verminderen van de CO2-uitstoot en daarmee waren zij één van de eerste bedrijven in Europa die zich daarmee bezighielden. Door de jaren heen zijn de technieken steeds geoptimaliseerd tot de producten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Hoge kwaliteit, een hoog rendement en maatwerk zijn kernwoorden die passen bij Sonnenkraft.

Maak gebruik van de huidige subsidieregeling

Vanuit het ministerie van Economische Zaken wordt een subsidie afgegeven voor de aanschaf van duurzame producten zoals zonneboilers en luchtwarmtepompen. In de pot van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), die bedoeld is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers, zit in 2018 maar liefst €100 miljoen euro. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort product en de energieprestatie. Met deze subsidie wil de overheid stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Op die manier wordt de CO2-uitstoot behoorlijk teruggedrongen. Het aanvragen van een subsidie kan op de website van de RVO. Heb je nog vragen of heb je hulp nodig bij je aanvraag? Wij helpen je er graag bij!

Meer weten of een offerte aanvragen? Dat kan hier!

Brochure

Comments are closed.