Nieuws

Reinigen zonnepanelen

30 mei 2018
/
door Soldor
/ /

Zonnepanelen waar vuil op ligt presteren minder goed dan schone panelen. Natuurlijk zorgt de beschermende waslaag op de panelen en de regelmatige regenval in ons land ervoor dat stof en zand geen kans krijgen, maar om het hoogste rendement uit je zonnepanelen/zonnecollectoren te blijven halen is regelmatig schoonmaken belangrijk. We hebben de do’s en dont’s voor je op een rij gezet:

① Check de panelen regelmatig op hardnekkig vuil en maak ze ca. 2 à 3 keer per jaar schoon. Zeker het begin van de lente, als het aantal zonuren weer toeneemt, is een goed moment voor het reinigen van de panelen.
② Maak de panelen schoon op een tijdstip dat de panelen zijn afgekoeld, dus ‘smorgens vroeg of in de avond.
③ Let goed op de grootste boosdoeners, namelijk vogelpoep, bladeren en mos en schrob deze er voorzichtig af. Als je beschadigingen constateert raadpleeg dan je installateur.
④ Schoonmaken kan het beste met zacht (regen)water en een zachte doek of spons. Gebruik absoluut geen reinigings- en schuurmiddelen, hogedrukreiniger, ontvetter en/of krabbers.
⑤ Zorg voor je eigen veiligheid. Kun je er niet goed bij? Probeer het eerst met de tuinslang vanaf de grond en schakel anders een professional in.
⑥ Naast de periodieke schoonmaak is het aan te raden om je zonnepanelen eens in de 3 jaar te laten inspecteren op defecten en beschadigingen. Zo blijven de panelen nog jaren lang het zonnetje bij jou in huis halen!

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande artikel? We beantwoorden ze graag!

Lees verder

Nieuw van Sonnenkraft: Split-warmtepompen

2 maart 2016
/
door Soldor
/ /
Comments Closed

Nieuw in het assortiment van Sonnenkraft zijn split-warmtepompen. Met een split-warmtepomp haal je energie uit de buitenlucht waarmee je je woning kunt verwarmen en kunt koelen. Ook wordt je tapwater ermee verwarmd. Split-warmtepompen werken van -20 graden Celsius tot 40 graden Celsius.

Rendement

De split-warmtepomp van 5,6 tot 9,0 kW heeft een COP van 4,4 kW. De pompen van 8,8 tot 14,0 kW hebben zelfs een COP van 4,7 kW. Een behoorlijke opbrengst dus!

Voordelen

De voordelen van een split-warmtepomp ten opzichte van een monoblock luchtwarmtepomp op een rij:
– Hoger rendement
– Kleinere buitenunit
– Geen risico bij vorst
– Voordeliger

Ook voor deze installatie wordt er subsidie vergeven door de overheid. Meer weten over deze Investeringssubsidie duurzame energie? Klik dan hier.

Soldor levert verschillende types split-warmtepompen. Laat je eens informeren over wat er voor jouw woning allemaal mogelijk is!

Split-warmtepomp

Split-warmtepomp

Lees verder

Subsidie voor je energiebesparende maatregelen

1 maart 2016
/
door Soldor
/ /
Comments Closed

Misschien denk je er al een tijdje over na om je bedrijfspand of woning te verduurzamen. Omdat je wilt dat de wereld een beetje mooier wordt, omdat je waarde hecht aan een schone lucht of omdat je simpelweg wilt besparen op je energiekosten. Wat je reden ook mag zijn, het verduurzamen van je woning of bedrijfspand is altijd een goed idee. Het is een investering waar je in de toekomst zeker van gaat profiteren. Daarnaast is het een investering die het milieu ten goede komt. Een investering waar je kinderen en diens kinderen ook profijt van zullen hebben. Waarom niet meer langer wachten en in 2016 je duurzame dromen verwezenlijken? Omdat er in 2016 subsidie wordt verleend door de overheid. Hoe dat precies zit met deze Investeringssubsidie duurzame energie leggen we je uit in deze blog.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De overheid wil graag de uitstoot van CO2 terugdringen en het gebruik van fossiele brandstoffen ontmoedigen. Een goed streven, want CO2-uitstoot is slecht voor het milieu en voor de gezondheid van mensen en dieren. Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft daarnaast een einddatum. Ooit raken deze brandstoffen op. Om particulieren en bedrijven te helpen bij hun duurzame doelen en tegelijkertijd te werken aan meer duurzame energie stelt het Ministerie van Economische zaken maar liefst €70 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van energiezuinige middelen.

Waarvoor kun je de subsidie gebruiken?

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kun je niet zomaar overal voor gebruiken. De overheid heeft deze subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van zonneboilers, luchtwarmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Afhankelijk van het type apparaat en de energieprestatie die deze apparaten leveren wordt het subsidiebedrag bepaald.

Voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie

Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan de subsidieregeling. Voor particulieren geldt bijvoorbeeld dat het apparaat waarvoor zij subsidie aanvragen na 1 januari 2016 moet zijn gekocht, binnen drie maanden na de aanschaf subsidie moet zijn aangevraagd en dat de investering al moet zijn gedaan. De zonneboiler, luchtwarmtepomp, biomassaketel of pelletkachel moet dus al in gebruik zijn. Tevens moet het apparaat nieuw zijn aangeschaft. Voor meer informatie over de voorwaarden kun je terecht op de website RVO.nl. De Investeringssubsidie duurzame energie kan aangevraagd worden tot en met 31 december 17.00 uur of tot de subsidiepot leeg is.

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke apparaten voor jouw woning of bedrijfspand geschikt zijn en waar je subsidie voor kan krijgen? Op onze website vind je uitgebreide informatie over de zonneboilers, luchtwarmtepompen en XL-installaties van het merk Sonnenkraft die Soldor kan leveren. Heb je hulp nodig bij de aanvraag van de subsidie? Ook daar helpt Soldor je graag bij.

Lees verder

Soldor op Facebook

1 maart 2016
/
door Soldor
/ /
Comments Closed

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de werkzaamheden van Soldor? Soldor is ook te vinden op Facebook! Op Facebook delen we onder andere foto’s van uitgevoerde projecten, nieuws over subsidies voor energiebesparende maatregelen en andere leuke wetenswaardigheden over zonneboilers, luchtwarmtepompen en XL-installaties van het merk Sonnenkraft.

Volg Soldor op Facebook!

Als je Soldor volgt op Facebook ben je altijd als één van de eersten op de hoogte van nieuws en andere wetenswaardigheden. Soldor volgen? Dat kan via deze link.

Facebook_Soldor (2)

 

Lees verder