Luchtwarmtepompen

De voordelen van een luchtwarmtepomp

In de buitenlucht zit een heleboel warmte die door het gebruik van een luchtwarmtepomp kan zorgen voor de verwarming van je huis. Zelfs wanneer het buiten vriest, tot plusminus -20 graden Celsius, zit er nog voldoende warmte in de lucht om je huis te kunnen verwarmen. In Nederland betekent dit dus dat een luchtwarmtepomp het hele jaar door efficiënt is. Met een luchtwarmtepomp in huis daalt het gebruik van gas naar een minimum, wat goed is voor zowel het milieu als je portemonnee. Is het, bijvoorbeeld tijdens een hete zomerdag, juist te warm in huis? Met de luchtwarmtepompen van Sonnenkraft is het ook mogelijk om koude lucht van buiten naar binnen te halen. Op die manier wordt je woning enkele aangename graden koeler. Wij hebben zowel monoblock- als split-luchtwarmtepomp systemen in ons assortiment.

Hoe werkt een luchtwarmtepomp?

Aan de buitenzijde van je woning bevindt zich een buitenunit, die lijkt op de unit van een airco. Doordat er lucht door deze unit geblazen wordt, wordt er warmte uit de buitenlucht onttrokken (bij koeling werkt dit precies andersom). De energie wordt vervolgens opgeslagen, waarmee je woning verwarmd of juist gekoeld kan worden. In het filmpje hiernaast is te zien hoe een luchtwarmtepomp in combinatie met een zonneboiler werkt.

Waarom een luchtwarmtepomp van Sonnenkraft?

Soldor is de Nederlandse importeur van het merk Sonnenkraft. Sonnenkraft heeft zich bewezen als een solide en betrouwbare leverancier van luchtwarmtepompen en andere energiebesparende maatregelen. Als één van de eerste bedrijven in Europa houdt het Oostenrijkse bedrijf zich al sinds 1993 bezig met duurzame energie. De luchtwarmtepompen van Sonnenkraft kenmerken zich door duurzaamheid, zowel in het gebruik als in de vervaardiging en de hoge kwaliteit. De luchtwarmtepompen zijn gemakkelijk en snel aan te sluiten.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Vanuit het ministerie van Economische Zaken wordt een subsidie afgegeven voor de aanschaf van duurzame producten zoals zonneboilers en luchtwarmtepompen. In de pot van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), die bedoeld is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers, zit in 2018 maar liefst €100 miljoen euro. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort product en de energieprestatie. Met deze subsidie wil de overheid stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Op die manier wordt de CO2-uitstoot behoorlijk teruggedrongen. Het aanvragen van een subsidie kan op de website van de RVO. Heb je nog vragen of heb je hulp nodig bij je aanvraag? Wij helpen je er graag bij!

Meer weten of een offerte aanvragen? Dat kan hier!

Luchtwarmtepomp

Monoblock luchtwarmtepomp

Luchtwarmtepomp

Split luchtwarmtepomp

Brochure
Luchtwarmtepomp

Comments are closed.