Subsidie voor je energiebesparende maatregelen

Subsidie voor je energiebesparende maatregelen

1 maart 2016
/
door Soldor
/ /
Comments Closed

Misschien denk je er al een tijdje over na om je bedrijfspand of woning te verduurzamen. Omdat je wilt dat de wereld een beetje mooier wordt, omdat je waarde hecht aan een schone lucht of omdat je simpelweg wilt besparen op je energiekosten. Wat je reden ook mag zijn, het verduurzamen van je woning of bedrijfspand is altijd een goed idee. Het is een investering waar je in de toekomst zeker van gaat profiteren. Daarnaast is het een investering die het milieu ten goede komt. Een investering waar je kinderen en diens kinderen ook profijt van zullen hebben. Waarom niet meer langer wachten en in 2016 je duurzame dromen verwezenlijken? Omdat er in 2016 subsidie wordt verleend door de overheid. Hoe dat precies zit met deze Investeringssubsidie duurzame energie leggen we je uit in deze blog.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De overheid wil graag de uitstoot van CO2 terugdringen en het gebruik van fossiele brandstoffen ontmoedigen. Een goed streven, want CO2-uitstoot is slecht voor het milieu en voor de gezondheid van mensen en dieren. Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft daarnaast een einddatum. Ooit raken deze brandstoffen op. Om particulieren en bedrijven te helpen bij hun duurzame doelen en tegelijkertijd te werken aan meer duurzame energie stelt het Ministerie van Economische zaken maar liefst €70 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van energiezuinige middelen.

Waarvoor kun je de subsidie gebruiken?

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kun je niet zomaar overal voor gebruiken. De overheid heeft deze subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van zonneboilers, luchtwarmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Afhankelijk van het type apparaat en de energieprestatie die deze apparaten leveren wordt het subsidiebedrag bepaald.

Voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie

Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan de subsidieregeling. Voor particulieren geldt bijvoorbeeld dat het apparaat waarvoor zij subsidie aanvragen na 1 januari 2016 moet zijn gekocht, binnen drie maanden na de aanschaf subsidie moet zijn aangevraagd en dat de investering al moet zijn gedaan. De zonneboiler, luchtwarmtepomp, biomassaketel of pelletkachel moet dus al in gebruik zijn. Tevens moet het apparaat nieuw zijn aangeschaft. Voor meer informatie over de voorwaarden kun je terecht op de website RVO.nl. De Investeringssubsidie duurzame energie kan aangevraagd worden tot en met 31 december 17.00 uur of tot de subsidiepot leeg is.

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke apparaten voor jouw woning of bedrijfspand geschikt zijn en waar je subsidie voor kan krijgen? Op onze website vind je uitgebreide informatie over de zonneboilers, luchtwarmtepompen en XL-installaties van het merk Sonnenkraft die Soldor kan leveren. Heb je hulp nodig bij de aanvraag van de subsidie? Ook daar helpt Soldor je graag bij.

Comments are closed.